Sequana Medical

Sequana Medical, met hoofdzetel in Gent (België), is een onderneming in medische toestellen die zich in de commerciële fase bevindt en het alfapump platform ontwikkelt voor het behandelen van vochtophoping bij leveraandoeningen , maligne ascites en hartfalen waarbij diuretica niet langer effectief zijn. Vochtophoping is een snelgroeiende complicatie van gevorderde leverziekte veroorzaakt door NASH (niet-alcoholische steatohepatitis)-gerelateerde cirrose en een veel voorkomende complicatie bij hartfalen. De Amerikaanse markt voor de alfapump als gevolg van NASH-gerelateerde cirrose zal naar verwachting de komende 10-20 jaar meer dan €3 miljard per jaar bedragen. De markt in hartfalen voor de alfapump DSR wordt geschat op meer dan €5 miljard per jaar tegen 2026 in de VS en EU5. Beide indicaties maken gebruik van de alfapump van Sequana Medical, een uniek, volledig geïmplanteerd draadloos systeem dat automatisch vocht vanuit de buik in de blaas pompt, waar het op natuurlijke wijze wordt verwijderd via urinering.

In de VS, de belangrijkste groeimarkt van de onderneming, heeft de FDA de alfapump een breakthrough device status verleend. De Noord-Amerikaanse pivotale studie (POSEIDON) in terugkerende en refractaire ascites als gevolg van levercirrose is momenteel lopende en is bedoeld om een commerciële marketingapplicatie van de alfapump in de VS en Canada te ondersteunen. In Europa is de alfapump CE-gemarkeerd voor het behandelen van refractaire ascites als gevolg van levercirrose en maligne ascites en is opgenomen in belangrijke klinische praktijkrichtlijnen. Tot nu toe zijn meer dan 800 alfapump toestellen geïmplanteerd. Voortbouwend op haar bewezen alfapump platform, ontwikkelt Sequana Medical de alfapump DSR, een baanbrekende, gepatenteerde aanpak voor vochtophoping door hartfalen. Klinisch proof-of-concept werd behaald in een eerste studie bij mensen met een enkelvoudige dosis DSR en de alfapump DSR studie met herhaalde doses (RED DESERT) bij patiënten met hartfalen is momenteel lopende.

 

HhMAUegbTDqmDr9Y.thumb.jpg

Kirsten Van Bockstaele

CFO

 

1goEPTyrxgFg28w2.thumb.jpg

Lies Vanneste 

Director IR

 

hrUIBKwCFzGw3wKt.thumb.jpg

Ian Crosbie

CEO

Ian has over 25 years of experience in the healthcare sector, both in-house at medical device and pharmaceutical companies, and as an investment banker at leading global firms. He has extensive expertise and a strong track record in capital markets, licensing and strategic transactions. Prior to joining Sequana Medical, Ian was Chief Financial Officer of GC Aesthetics Ltd. based in Dublin. Before that, Ian was Senior Vice President, Corporate Development at Circassia Pharmaceuticals plc, a late-stage biopharmaceutical company focused on allergy immunotherapy where he led the execution of the company’s ₤210 million IPO, as well as M&A & licensing activities. Prior to Circassia, Ian enjoyed a 20-year career in corporate finance, including Managing Director, Healthcare Investment Banking at Jefferies International Limited and Director, Healthcare Investment Banking at Deutsche Bank. He has a degree in Engineering, Economics and Management from Oxford University.


                                  


 

Interessante links


Contactgegevens

Lies Vanneste, Director Investor Relations
Tel: +32 (0) 498 05 35 79
E-mail: IR@sequanamedical.com

 p6RG2yr63uJps3bc.thumb.pnglgxu7BJlZGfAYuDl.thumb.pngS8Hq6s4d4XLGG82Y.thumb.png