Montea

Bij Montea, ontwikkelende belegger in logistiek vastgoed in België, Nederland en Frankrijk, draait het niet om kortetermijnwinst. Wel om gerealiseerde winst dankzij de focus op duurzame partnerships.

Als partner ontwikkelen ze samen met hun klanten een logistieke vastgoedoplossing, op de ideale locatie én met oog voor de lange termijn. Montea heeft in juli 2020 aangekondigd dat het nu ook de Duitse markt zal betreden om haar internationale slagkracht te vergroten.

 

 

Christine De Glas

Communication & Marketing Manager

 

 drOdhZBEFeXoObuR.jpg

Jan Van Doorslaer

Finance & Risk Manager

 

nLvOdlMIdhi87nWS.thumb.jpg

Jo De Wolf

CEO

Immo programma: 14u00 - 14u30 met live Q&A via vimeo chat

Jo De Wolf is een vaste waarde in de Belgische vastgoedsector. 15 jaar geleden ontwikkelde hij een visie voor het vastgoed van Brussels Airport en 20 jaar geleden stond hij mee aan de wieg van het reconversieproject Tour&Taxis te Brussel. Naast de leiding als CEO van de logistieke vastgoedgroep Montea is het vandaag ook zijn missie om de logistieke sector door een innovatieve bril te bekijken. Dat doet hij door met Montea de meest innoverende logistieke projecten te realiseren en door meer bewustwording te creëren in de sector voor reconversieprojecten.

Jo De Wolf behaalde een Master Applied Economics aan de KU Leuven en een MBA aan de Vlerick Business School. Nadien volgde hij de Masteropleiding Real Estate aan de KU Leuven. Vanaf dan werd het duidelijk dat vastgoed een belangrijke rode draad zou worden doorheen zijn carrière.

Sinds 2010 is Jo De Wolf CEO van Montea. Over de afgelopen 10 jaar groeide de portefeuille van 200 miljoen euro naar 1.4 miljard euro. Het logistieke bedrijf blijft jaar na jaar groeien aan een ritme van ongeveer 150 miljoen euro per jaar en is één van de marktleiders in de Belgische logistieke sector.

Green last mile

De sleutel tot succes is ondermeer het investeren in de maatschappij. Montea doet dit door verschillende componenten als smart mobility en duurzaamheid met elkaar te verbinden. Zo is Montea één van de eerste logistieke spelers op de markt dat vol inzet op de ‘last green mile’ bij levering van producten in de e-commerce. “Vanuit centrale verzamelpunten buiten de stad kunnen (fiets-)koeriers de pakketten leveren in verschillende stadswijken. Bijgevolg is er minder verkeer en zo ook minder CO2-uitstoot. Kortom, de beste investering voor de samenleving en het klimaat”, aldus Jo De Wolf.

 


Documenten

Interessante links

 

Bedrijfsfilm

 NrT1Vu9jyr3XzWDm.jpg


Contactgegevens

alxaG2xX31dN5oqE.jpg
Industriezone III Zuid
Industrielaan 27 bus 6
BE-9320 Erembodegem
053/82.62.62

lgxu7BJlZGfAYuDl.thumb.pngS8Hq6s4d4XLGG82Y.thumb.png