Leasinvest Real Estate

Leasinvest Real Estate Comm.VA is een Openbare Gereglementeerde Vastgoedvennootschap (OGVV), die investeert in hoogkwalitatieve en goedgelegen winkels en kantoren in het Groothertogdom Luxemburg, België en Oostenrijk.

Op heden bedraagt de totale reële waarde van de direct aangehouden vastgoedportefeuille van de Vennootschap € 1,11 miljard verdeeld over het Groothertogdom Luxemburg (53%), België (31%) en Oostenrijk (16%). Leasinvest is bovendien een van de grootste vastgoedinvesteerders in Luxemburg. De portefeuille is geïnvesteerd in kantoren (46%), retail (48%) en logistiek (6%).

De strategie van Leasinvest is gebaseerd op diversificatie, zowel geografisch as naar activaklassen. Bovendien is Leasinvest een ‘out-of-the-box investeerder’ die zowel investeert in duurzame nieuwe smart buildings als in aparte gebouwen met historische waarde zoals het Koninklijk Pakhuis op de Tour & Taxis site in Brussel en Hangar 26/27 te Antwerpen.
De huurders staan centraal en wij anticiperen door een proactieve commerciële aanpak op hun behoefte aan professionele commerciële ruimten.
Leasinvest staat tenslotte ook voor een dynamisch beheer van haar vastgoedportefeuille waarbij geïnvesteerd en gedesinvesteerd wordt om de kwaliteit ervan te optimaliseren. Bij het ontwikkelen van die vastgoedportefeuille kiezen we steevast voor een langetermijnvisie inzake kwaliteit en duurzaamheid.

De OGVV noteert op Euronext Brussel en maakt deel uit van de BEL MID index. Het Leasinvest Real Estate aandeel is eveneens opgenomen in de EPRA Belgium en EPRA Eurozone indexen.
De belangrijkste aandeelhouders van Leasinvest Real Estate zijn Ackermans & van Haaren (30%) en AXA (27%).


 

Michel Van Geyte

CEO

 

Michel Van Geyte, MRICS, is in 2004, na een 20-jarige carrière in de vastgoedsector ( o.a. als managing partner van Knight Frank NV), aangetreden bij Leasinvest Real Estate Management als commercial manager. Hij werd verantwoordelijk voor het volledige commerciële beleid van de groep en werd daarna ook Chief Investment Officer. Mede onder zijn beleid werd Leasinvest Real Estate een internationale speler met een dominante positie in het Groothertogdom Luxemburg. Sinds 2018 is hij CEO van Leasinvest Real Estate. Hij is eveneens bestuurder bij GVVs Retail Estates en Care Property Invest en reeds jarenlang één van de sterkhouders van de opleiding Vastgoedkunde aan de KU Leuven.

 


Documenten

Interessante links


Contactgegevens

 

Investor relations contact
MICHEL VAN GEYTE
Chief Executive Officer
T: +32 3 238 98 77
E: michel.van.geyte@leasinvest.be

S8Hq6s4d4XLGG82Y.thumb.png