Biocartis

Biocartis is een commercieel bedrijf actief in moleculaire diagnostiek, beursgenoteerd als small-cap op Euronext (Euronext Brussels: BCART) sinds april 2015. We ontwikkelen hoognnovatieve oplossingen voor moleculaire diagnostiek, met een focus in oncologie, gericht op het verbeteren van de klinische praktijk ten voordele van de patiënt, clinici, kostendragers en de gezondheidssector.

Oncologie is het snelstgroeiende segment van de wereldwijde moleculaire diagnostiekmarkt, en zal naar verwachting een waarde van USD 233 miljard hebben tegen 2025, met een jaarlijkse groei van 7,2% (Bron: Grand View Research, Cancer Diagnostics Market, maart 2017). Biocartis’ gepatenteerde Idylla™ platform voor moleculaire diagnose is een volledig geautomatiseerd, staal-tot-resultaat real-time PCR-systeem (Polymerase Chain Reaction ofwel Polymerasekettingreactie) dat accurate, zeer betrouwbare moleculaire informatie verstrekt op basis van nagenoeg elk biologisch staal, in nagenoeg elke omgeving.

Zo is snelle en effectieve selectie van het kankerbehandelingsplan mogelijk, en het opvolgen van de voortgang van de behandeling. Onze belangrijkste waardecreatie ligt in ons menu van snelle, makkelijke en zeer precieze Idylla™ tests voor moleculaire diagnostiek in oncologie. Eind 2019 was Biocartis actief in meer dan 70 landen en waren meer dan 1.300 Idylla™ platformen geïnstalleerd bij klanten over de hele wereld. Vandaag biedt Biocartis tests aan in het domein van melanoom, colorectale (darm)kanker en longkanker.

 

Renate Degrave

Head of IR & Corporate Communications

 

Jean-Marc Roelandt

CFO

 

Jean-Marc Roelandt is een Senior executive met een gevestigde track record van meer dan 25 jaar als Chief Financial Officer in wereldwijd actieve beursgenoteerde bedrijven.

Met een focus op fusies en overnames, kapitaalmarkttransacties en de implementatie van adequate infrastructuren voor financieel beheer in dynamische en snelgroeiende bedrijven, bouwde hij een solide expertise op in verschillende industrieën. Voordat hij bij Biocartis kwam, was hij Chief Financial Officer van MDxHealth, een bedrijf in de gezondheidszorg dat bruikbare genomische informatie verstrekt om de diagnose en behandeling van kanker te personaliseren.

Jean-Marc Roelandt behaalde een masterdiploma in toegepaste economie aan de Universiteit Gent (België).

 


Documenten

Interessante links

 

Bedrijfsfilm

 Y8nbzi2LmXGRF1SD.jpg

 


Contactgegevens

Biocartis investor relations
ir@biocartis.com
Generaal de Wittelaan 11
2800 Mechelen
Tel. +32 15 63 17 29

 p6RG2yr63uJps3bc.thumb.pnglgxu7BJlZGfAYuDl.thumb.pngS8Hq6s4d4XLGG82Y.thumb.png